Eli mitä?

This blog gathers information about history, culture, museums, shops, services, second hand shops, organic food, fair trade products,  &c. available in Hyvinkää and its surroundings. The author has been writing the History of Hyvinkää (2013-2016), but this blog is not an official project blog. Except for this piece of information, the blog is mostly written in Finnish. The blog is not sponsored.

Tämä ”kotiseutublogi” on luotu kesällä 2009 Hyvinkään ja lähipaikkakuntien luomu-, kierrätys- ja kulttuuritoiminnan sekä luontoretkeilyn kartoittelemiseksi. Myöhemmin se on siirtynyt historian ja paikallisidentiteetin suuntaan. Lastuja syntyy kirjoittajan omien kiinnostuksenaiheiden, ehtimisten ja havaintojen mukaan, periaatteena on nostaa esiin hyväksi havaittuja tai lupaavia kohteita, palveluita tai ilmiöitä. Blogi ei ole sponsoroitu.

Aiheet-listasta oikealta löytyy merkintöjä teemoittain, esimerkiksi Luomuvalikoimat-ryhmään on kirjattu sekä isojen kauppojen että pienten tuottajien tarjontaa, kirpparit taas löytyvät aiheesta 2hand, kierrätys ja korjaus jne. jne.

Kirjoittaja on historioitsija, ja pikku hiljaa kirjoitellessa heräsi myös ajatus kaivella Hyvinkään menneisyyttä. Kesäkuusta 2013 vuoden 2016 loppuun olin palkattu Hyvinkään seudun historian kirjoittaja, nyttemmin taas yliopistolla, v. 2017 Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina Helsingin yliopistossa. Tätä blogia kirjoitan yksityishenkilönä, vaikka käsittelen myös työhön liittyviä aineistoja ja havaintoja. Historiahankkeen kestäessä twiittasin os. twitter.com/LahtinenAnu

Sivustonimi Hyuffwingae on muistinvaraisesti valittu versio em. harjupaikkakunnan nimen ammoisista kirjoitusasuista – tosin myöhäisempi silmäys Kustaa Hautalan teokseen Hyvinkään seudun historia 1860-1950 palautti mieleen, että Hyffwingae tai Hyffuingae olisi ollut oikeampi vanhanmallinen kirjoitustapa.

Ammatillisemmissa merkeissä kirjoittajan löytää os.  http://www.iki.fi/anulah sekä http://anulah.wordpress.com. Toinen, harvemmin päivittyvä seutublogi on osoitteessa http://savitaipaleenseutu.wordpress.com