Korpilammelta Hyvinkään Sveitsiin

Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous järjestetään näköjään tänä vuonna Hyvinkäällä – tarkemmin ottaen Hyvinkään Sveitsissä, kuten joskus sata vuotta sitten täällä liikkuneet ulkoilman ystävät kutsuvat Härkävehmasmäkeä. Esoteerisen hyppyrimäkihaamun tuntumassa katseet toivottavasti suuntautuvat tulevaisuuteen.

Olin SYL:n liittarissa mukana syksyllä 1998. Silloin oli tapana kököttää Korpilammella. Ensimmäisenä päivänä SYL:n hallitukseen halajavat esittäytyivät erilaisille ryhmille, ja seuraavana päivänä äänestettiin. Tunteet kävivät kuumina, ehdokkaista ja neuvotteluista käytiin kiihkeitä spekulaatioita, petturuussyytöksiäkin singottiin. Hyväksyttiin myös toimintasuunnitelma, ja oululaiset teekkarit vastustivat kaikkea muuta yhteiskunnalliseen vivahtavaa, mutta halvan linja-autoliikenteen vaatimista hekin kannattivat. Ken on matkustanut bussilla Oulussa voinee ymmärtää syyn.

Nyt puhujana on näköjään pääministeri. Vuonna 1998 puoluetoverinsa Riitta Uosukainen piti puheen, jossa oli joitakin tulkinnanvaraisuuksia viimeisistä sodistamme. Mutta mieleen jäi, ettei kukaan älynnyt omata sen verran kohteliaisuutta, että olisi avannut hänelle oven ja saattanut hänet ulos salista puheen ja aplodien jälkeen. (Vinkki!)

Hyvää liittaria siis! Ja muistutus: elämää on sen jälkeenkin.

Kuvia Hyvinkään Sveitsistä, Sveitsin luonnonsuojelualuesta ja muistokivestä.

SYL:n liittokokousta voi seurata suorana internetlähetyksenä. Linkki lähetykseen tulee liittokokouksen ajaksi osoitteeseen http://www.syl.fi/liittokokous. Lisäksi liittokokouksen kulusta päivitetään jatkuvasti tuoreimmat käänteet SYL:n Facebook-sivulle (http://www.facebook.com/SYL.FIN) ja Twitteriin (http://www.twitter.com/SYL_FIN).

Mainokset