Toritunnelmaa

Takavuosina muuan tuttu koetti myydä omakotipihansa poikkeuksellisen hyvää omenasatoa paikallisiin kauppoihin. Ei onnistunut, koska omenat toimitettiin järjestään (enimmäkseen kansainvälisten) keskitettyjen yhteyksien kautta. Jotenkin tuttu lopulta sai omenansa myytyä ja taisi kuitata sillä vuotuisen kiinteistöveronsa.

Kotimaisten omenien saatavuus tuntuu tosiaan olevan välillä kiven takana, jos kaupoista yrittää etsiä. Onneksi on torimyynti. Lauantaiaamupäivän torilta löytyi todella hyviä Aroma-omenia.

Muutenkin vähän torilla kuin torilla on erityistunnelmansa, olipa sitten Joensuun torilla suuntaamassa kohti Riikosen karjalanpiirakkakojuja, Helsingissä Hakaniementorin aamupuurolla tai vaikka täällä Hyvinkäällä, missä tänä viikonloppuna löytyi kahvilaa ja maatilatuotteita ja leipomuksia. Kotonaleivotut kuivakakut olivat eräs tervetullut löytö – niitä ei nykyään tunnu aina olevan edes leipomoiden tarjonnassa.

Koska vaalitalvi on käynnistymässä, torilla on varmaan luvassa myös kaikenkarvaisia kahvitarjoiluja (mahtaisikohan jostain joskus irrota myös haudutettua teetä…). Ehkä voisi olla vaihteeksi hauskaa kärkkyä niitä ihan rivikansalaisena. Tämänviikonloppuinen puolue tosin jostain syystä tuntui soittelevan kojullaan jotain hautajaismarssin kuuloista, tai lieneekö sävel raikunut jonkun naapurikojun kaiuttimista.

Samalla matkalla tuli vastaan Jussintorin ekologisia kampaamopalveluja (kasvivärjäys ym.) tarjoava kampaamo Margit, täytyy päivittää asiasta tuonnempana.

Hyvinkään tori on auki talvella 01.10. – 30.04. ti, to ja la klo 7.00-13.00 ja kesällä 01.05. – 30.09. ti-la klo 7.00-14.00. Seuraavat varsinaiset torimarkkinat Joulumarkkinat la 27.11., jolloin myynti ulottuu myös mm. Taidemuseolle, sekä Siirtolapuutarhayhdistyksen järjestämät markkinat 5.12. klo 10-17.

Mainokset