Willan Kirppis & kirpputori Löytöpankki

(Lisää kirpputorivertailuja Syyskatselmus-päivityksessä)

Tänään kului monta tuntia kahdella hyvinkääläisellä pöytäkirpputorilla. Säästökarien iso Willan Kirppis (ennen tunnettu mm. nimellä Jess, Kankurinkatu 8, auki arkisin 9-19, la 9-16 ja su 12-16) on ollut maisemissa jo pitkään: iso kirpputoriosuus löytyy halpamyymälän takaa. Seurassa oli tällä kertaa ystävä lastenrattaineen, joten tuli todettua, että lastentavaroiden kannalta Willan Kirppis oli sangen antoisa. Aikuisille ostajille ei nyt ollut niin paljoa tarjolla, mutta tarttuihan mukaan ainakin teräksinen kannu.

Lisäksi pääsimme tutustumaan Hyvinkään uuteen isoon  pöytäkirpputoriin Löytöpankkiin. Kirppis oli ollut toiminnassa viikon verran, avauduttuaan maagisena päivämääränä 090909 klo 09 (ilmeisesti kuitenkin klo 09.00 eikä 09.09). Entisen Kirjokaaren tiloihin, Kulmakonditorian viereen avattu Löytöpankki oli vetänyt jo kohtalaisesti pöytämyyjiä, ja alakerran tiloissa oli lisäksi vuokralla lattiatilaa isommille esineille.

Löytöpankin omistajat näyttävät hakevan persoonallista otetta. Kassan luona huomiota kiinnittävät iloinen keltainen lamppu ja hauskat keltaiset myyntipöytien kuittilokerot; samassa hengessä siellä täällä näkyi myös auringonkukkia sammioissa. Kassan tuntumassa on lapsille oma piirustus- ja touhunurkkaus. Ovensuussa on palautekysely kuin missä tahansa toimintansa kehittämisestä kiinnostuneessa uudessa liikkeessä.

Katutason huoneet on ladattu aika täyteen pöytiä, joten hitusen vaati sukkulointia lastenvaunujen kuljettelu niiden välissä, mutta selvittiin sentään. Täältäkin mukaan tarttui lastenvaatteita sekä lisäksi hyttyssuojan tarjoavat puserot, Riihimäen lasia ja vähän muuta irtainta. Myynnissä oli ainakin toistaiseksi ennen kaikkea vaatteita ja pientä tavaraa.

—- täydennys 12.10.2009: Löytöpankissa on nyt myytävänä vähän virvokkeita, ainakin karkkia ja mehua. Lisäksi kassan tuntumassa on hylly, jossa on kaupan uusia koriste- ja taide-esineitä. Historioitsijan silmään pistivät keskiaikaiset antiikkikynttilät, joiden keskiaikaisuudesta en myyjien kiireen keskellä ehtinyt saada tarkempaa tietoa. Ulkona olevan kyltin mukaan pienistä huonekaluista olisi kysyntää, ja kellaritilaa  mainostettiin vuokralle myyntitarkoitukseen. Siellä näytti tällä hetkellä olevan myynnissä muun muassa lastenvaunuja ja rattaita yksittäisille ja kaksoslapsille.

Kirpputorilla on myös erikseen huone (tai kaksi huonetta? Merkinnät eivät olleet ihan tarkkoja), joiden myynti menee kyltin mukaan ”hyvinkääläisten nuorten hyväksi”. Pöydän vuokranneet voivat jättää sinne myyntiin sellaiset tuotteet, jotka eivät ole menneet kaupaksi. Tavaraa ei kuitenkaan oteta myyntiin  nuorison hyväksi, joten lahjoitukset on edelleen syytä kiikuttaa Kierrätyskeskukseen, Kirjokaareen tai Riihimäen kellarikirppikselle. Vielä ei ollut selvää, mihin nuorisohankkeeseen näiden Löytöpankin lahjoitustavaroiden myynti on menossa. ———-

Kotisivu Löytöpankilta näyttää edelleen puuttuvan… Joten laitettakoon loppuun nyt perustiedot 16.9.2009 tilanteen mukaan.

Löytöpankki Oy. Hämeenkatu 8, Kassatalo, Hyvinkää. Auki ma-pe 10-19, la-su klo 10-16, yhteydenotot info AT loytopankki PISTE fi. Pöytävuokrat 35e/vko, 60e/2vko, 115e/4vko (avajaistarjoukset erikseen). Pöydän siistimis- ja arvoesineiden säilytyspalveluita eri hinnasta.

1 Response so far »

  1. 1

    Eve e said,

    kirpputori löytöpankin uusi osoite Niinistönkatu 2, Hyvinkää! 🙂 noin 150 pöytää ja paljon muuta 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s